Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

2011: Ανασκοπηση

Καμια φορα οι αριθμοι δινουν την εικονα μιας καταστασης. Με περισσοτερα λοιπον απο 4500 χιλιομετρα τρεξιματος (πανω απο 1100 περισσοτερα απο τις 3 προηγουμενες χρονιες) και 22 εβδομαδες με περισσοτερα απο 100 χιλιομετρα (λιγοτερες απο 10 μεχρι περυσι) δεν μπορω να εχω κανενα παραπονο απο τη χρονια που περασε, οχι τουλαχιστον ως προς το δρομικο της κομματι. Η απουσια τραυματισμων, η μεγαλυτερη ευχη για εναν δρομεα, ήταν ο βασικος λογος των πολλων χιλιομετρων. Ακομα και τις ενοχλησεις που κατα καιρους εχω (κυριως στον αριστερο αχιλλειο) καταφερα να τις ξεπερναω απλως με λιγη αυτοσυγκρατηση και χωρις  απολυτο σταματημα των προπονησεων. Ελπιζω αυτο να συνεχιστει και τη νεα χρονια .
Περα απο τα ... στατιστικα  ηταν συνολικα μια χρονια με πολυ, ωραιο και απολαυστικο τρεξιμο, κυριως στα βουνα. Μαλιστα παρολα τα πολλα χιλιομετρα, εφετος ετρεξα μαλλον με λιγοτερο προγραμματισμο και συστημα και περισσοτερο με οδηγο τη διαθεση. Απο αγωνες το 2011 δεν εκανα πολλους, επικεντρωθηκα στους μεγαλους. Ενας μαραθωνιος δρομου, δυο ορεινοι μαραθωνιοι και δυο ορεινοι υπερμαραθωνιοι 100 μιλιων ηταν οι μονοι αγωνες της χρονιας. Οχι οτι δεν μου αρεσουν οι μικροτεροι αγωνες, ισα - ισα που μου λειπει το κλιμα αγωνων οσο παω πιο σπανια ενω μου αρεσει και ποτε ποτε να τρεχω σε αγωνες με μικροτερη διαρκεια αρα και μεγαλυτερη ενταση. Ειναι δυσκολο ομως καμια φορα να συνδυαστουν με το υπολοιπο προγραμμα  ενω η ολο και μεγαλυτερη οικονομικη στενοτητα εχει κανει ακομα και τα 15 τουλαχιστον ευρω της συμμετοχης αντικειμενο σκεψης, ποσο μαλλον αν χρειαζεται και μετακινηση.
Η περιγραφη των αγωνων υπαρχει σε προηγουμενα ποστ. Ανακεφαλαιωνοντας  τα καλυτερα ηρθαν στην αρχη και στο τελος, ιδιαιτερα στο τελος. Ο μαραθωνιος στη Θεσσαλονικη ηταν απολυτα πετυχημενος μεσα στο στοχο για κατω απο 3 ωρες. Ο αγωνας του Alpamayo και ο Ολυμπος λιγοτερο επιτυχημενοι αλλα μαλλον λογικο καθως ηταν στα μεσα  της προετοιμασια. Ασορτι δυστυχως και η αποδοση στο Utmb, οπου ειχα φιλοδοξιες, αλλα με τα απροοπτα του αγωνα κραταω τον, παντα σημαντικο, τερματισμο και το πολυ ωραιο ταξιδι. Το καλοκαιρι, τελικα, τα καλυτερα ηρθαν απο τις δυο υπεροχες προπονησεις στον Ταϋγετο, με εκλεκτη παρεα :). Και επειδη στις υπεραποστασεις σχεδον ποτε δεν ξερεις ποτε θα "σου βγει" και θα αποδοσει η προπονηση, ο καλυτερος μου αγωνας ηρθε το φθινοπωρο στο Rout οταν και θα επρεπε να ειμαι σχετικα κουρασμενος. Αγωνας που εξελιχθηκε τελεια σχεδον ονειρικα για εμενα.
Πεσμενο ηταν και το ...blogging αυτην τη χρονια αλλα επιφυλασσομαι για το 2012 ... ή το 13 ή...... Παντως το επομενο ποστ με τους στοχους του 2012 δεν θα αργησει....λογικα.





ολοι μαζι οι τερματισμοι για να ανεβω λιγο ... ψυχολογικα

4 σχόλια:

  1. Νικολα ευχομαι η νεα χρονια να ειναι το ιδιο πετυχημενη και να σε γεμισει χαρα.Ελπιζω θα ειδωθουμε σε καποιους απο τους νεους σου στοχους αν ολα πανε καλα.

    Βαγγελης Μπακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα καλα θα πανε, γιατι να μην πανε; Και θα βρεθουμε και στους αγωνες... σιγα μην σε αφησω να γλιτωσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 50 km!!!τι εκανες εκει! Πας για ¨8:30 ωρες στα Μεγαρα.
    Θα ανεβω Πεμπτη - Παρασκευη αμα προλαβω ισως τα πουμε!
    Βαγγελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "τεμπελιαζω" μεσα στην εβδομαδα και ... ξεδινω το Σ/Κ :)
    Αυτο ελειπε να ανεβεις και να μην τα πουμε. θες να μαλωσουμε;;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή