Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Alexander the Great Marathon

Τελικα τα πολλα χιλιομετρα στους τρεις πρωτους μηνες της χρονιας υπερισχυσαν της σχετικης ελλειψης σε γρηγορες προπονησεις και ετσι ο μαραθωνιος στεφθηκε με απολυτη επιτυχια καθως για πρωτη φορα κατεβηκα τις τρεις ωρες σε ενα μαραθωνιο: 2 ω 58' 12''.
Πανω απο ολα βεβαια περασα ενα ομορφο τριημερο στη Θεσσαλονικη παρεα με πολλους φιλους. Η απεργια της Παρασκευης μας εδωσε μια εξτρα μερα εξορμησης και ετσι Παρασκευη βραδακι ψαχναμε ματαια για παρκαρισμα στο κεντρο της πολης οπου μας φιλοξενουσε μια αγαπημενη μου θεια. Συγκινητικη ανταμωση μετα απο καιρο ωραιο φαγητο και ξεκουραση. Το επομενο πρωι στο Καυτανζογλειο  για τα νουμερα και μετα βολτα στο κεντρο. Συναντηση με πολλους  συναδελφους δρομεις. Ξεκουραση το μεσημερι και μετα καφε με καλους φιλους αναμεσα τους και Αθηναιους που σπανια βλεπω στην πολη μας. Η παρεα μεγαλωνει μεχρι που κοντευουμε να καταλαβουμε ολοκληρο το καφε. Λιγο πριν τη δυση αποφασιζω να λυτρωσω την καλη μου απο την δρομικη μας συζητηση με μια βολτα στην υπεροχη αυτην την ωρα παραλιακη. Για δειπνο συναντιομαστε με τη Γεωργια Μητσιου.  Μετα την ωραια και γεματη ημερα, ξεκουραση. Ξυπνημα νωρις και με τον καφε η θεια μου επισημαινει τον Βαρδαρη που εχει σηκωθει κατα τη διαρκεια της νυχτας. O Λευκος Πυργος οπου περνουμε τα λεωφορεια για την εκκινηση δεν ειναι ουτε πεντα λεπτα τρεξιματακι απο το σπιτι και η διαδρομη για την Πελλα συντομη. Βλεπω την ατελειωτη πεδιαδα και καταλαβαινω οτι δεν θα εχει και πολλα ενδιαφεροντα σημεια η διαδρομη αλλα δεν πρεπει να εχει και μεγαλες δυσκολιες. Και πραγματι δεν εχει σχεδον καμια. Ο σχετικα λιγος κοσμος δινει τη δυνατοτητα να ξεμπλοκαριστεις πολυ γρηγορα απο τους πιο αργους αθλητες και η κατηφορα του πρωτου χιλιομετρου βοηθαει να βρεθεις αμεσα στον επιθυμητο ρυθμο χωρις ιδιαιτερη καρδιοαναπνευστικη επιβαρυνση. Παροτι δεν ήμουν (οπως εγραφα και στο προηγουμενο ποστ) πολυ σιγουρος για το αν μπορω να παω κατω απο τρεις ωρες ειχα αποφασισει να κινηθω σε αυτον τον ρυθμο και να τον κρατησω οσο γινεται. Πριν το 10ο χιλιομετρο αρχιζω να τρεχω παρεα με τον Παναγιωτη απο την Πατρα, ο οποίος εχει τον ιδιο στοχο. Παντα βοηθαει η καλη παρεα. Η μονη δυσκολια του αγωνα ειναι ο αερας ο οποίος κατα τοπους ειναι αρκετα δυνατος και κοβει αρκετα την φορα. Το θετικο βεβαια του αερα ειναι οτι κραταει τη θερμοκρασια μας σε καλα επιπεδα παρα την εντονη ηλιοφανεια.  Ο Παναγιωτης ειναι καλυτερα ...διαβασμενος απο εμενα και ελεγχει  τα περασματα μας. Περναμε ημιμαραθωνιο περιπου μισο λεπτο παραπανω απο το στοχο
                                    με τον Παναγιωτη στον ημιμαραθωνιο (φωτο:http://beebbc.blogspot.com/2011/04/6-fotographs-6th-international-marathon.html)

Στο 30 ειμαστε λιγα δευτερολεπτα ακομα πιο αργοι. Εκει του λεω ότι ηρθε η ωρα να δωσουμε οτι εχουμε και προσπαθω να ανοιξω λιγο. Μου βγαινει και κινουμαι για αρκετη ωρα κοντα στα 4'/χλμ. Δεν ειμαι ανετα αλλα βλεποντας οτι πλησιαζω εντος στοχου τονώνομαι ψυχολογικα και δεν κοβω.Ευτυχως σε αυτο το τελευταιο κομματι ο αερας εχει ερθει στην πλατη μας και βοηθαει. Παραλιακη, οχι πολυς κοσμος αλλα οσος υπαρχει ειναι ιδιαιτερα υποστηρικτικος, παρα τα θρυλουμενα για τους αδιαφορους σαλινοκιους που πινουν τον καφε τους. Βλεπω πιο μπροστα μου να τρεχει ο φιλος Θανασης Κανελοπουλος, τον καταλαβαινω απο το στυλ τρεξιματος αλλα ειναι αδυνατο να τον φτασω. τερματιζω πολυ ιακανοποιημενος λιγα δευτερα πισω του. Ο Παναγιωτης με τον οποιο τρεξαμε μεγαλο διαστημα μαζι χανει το τριωρο για καποια δευτερολεπτα αλλα κανει προσωπικο ρεκορ. Η Νατασα και η θεια μου με υποδεχονται στον τερματισμο.


 με την θεια Ευδοξια στον τερματισμο

Η συνεχεια ηταν οικογενιακη. Ψαρακι στα "κουμπαρακια" και ωραιες οικογενιακες ιστοριες απο τη Θεια, βολτα στην Ανω Πόλη και στο Σειχ Σου και μια τελευταια βολτουλα με την καλη μου στη νυχτερινη Θεσσαλονικη. Δευτερα πρωι δυστυχωςη ωρα της επιστροφης, κατευθειαν στη δουλεια. Επιστροφη παντα δυσκολη μετα απο ενα  τοσο ομορφο και "γεματο" τριημερο



πολλες φωτο απο τον μαραθωνιο της Θεσσαλονικης στο : runningnews.gr  και στο http://www.my-studio.gr/index.php?option=com_phocagallery&view=categories&Itemid=69


4 σχόλια:

  1. Νίκο πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική επίδοση! Ο Παναγιώτης είναι πολύ φίλος μου...τρέχουμε καμμιά φορά παρέα, πίνουμε και τα καφεδάκια μας που και που...ο κόσμος ειναι μικρός τελικά!

    Καλή συνέχεια στους αγωνιστικούς σου στόχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Δημητρη και ευχαριστω.
    μου το ειχε πει στον αγωνα οτι εισαστε φιλοι γιατι ρωτησα αν σε ξερει οταν εμαθα οτι ειναι απο την Πατρα. Καλος αθλητης και καλη παρεα, αντε πεισε τον να παρει.... τα βουνα :-)
    τα λεμε στα μονοπατια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διπλες προπονησεις βλεπω τα εχεις σπασει ολα!
    Εμεις......ουτε μονες...
    Βαγγελης Μπακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. που 'σαι ρε Βαγγελα. Γιατι δεν τρεχεις, μαλλον κρυφες προπονησεις κανεις για να μας ... τη φερεις παλι (ξερει η Νατασα :-))
    κανω λιγο πιο μικρες προπονησεις το πρωι απο οτι περυσι και συμπληρωνω λιγα το βραδι, πιο ξεκουραστα ετσι, μαζευονται και χιλιομετρακια. Θα δω οταν θα παμε για τα μεγαλα τι εχω κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή