Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Διακοπες τέλος (δυστυχώς)

ειχα ετοιμασει μια αναρτηση πριν φυγω για διακοπες αλλα μεσα στην "τρελα" των ετοιμασιων της τελευταιας στιγμης ξεχασα να τη δημοσιευσω. σκοπος ηταν να δωσω εναν πιο αισιοδοξο τόνο για τρέξιμό μου σε σχεση με τη "γκρινια" των τελευταιων αναρτησεων. Γυρνωντας απο τις διακοπες τα πραγματα ειναι ακόμα καλυτερα. Ήδη αισθανομουνα πολυ καλυτερα πριν ξεκινησω διακοπες. Ως προς το σιδηρο ειμαι πολυ καλος "ασθενης" (σπασικλακι με λεει η Νατασα) περνωντας παντα το χαπακι και τηρωντας όλους τους διατροφικους κανονες και αυτο φαινεται να αποδιδει (ελπιζω να το δειξουν και οι εξετασεις αλλα σιγουρα νιωθω πολυ καλυτερα) Ακόμα οι προπονησεις στις διακοπες φαινεται να βγαινουν πολυ πιο εύκολα και η αποκατασταση να ειναι πολυ καλυτερη. φανταζομαι σοβαρο ρολο παιζει η ελλειψη πιεσης αλλα και το κολυμπι μετα το τρεξιμο.
Την πρωτη εβδομαδα στην Κρητη το τρεξιμο ηταν σχετικα περιορισμενο αλλα συνδιαστηκε με μια πολυ ωραία πεζοπορία στην κορυφη του Ψηλορειτη. Έτσι βρεθηκα για λίγο και σε καπως ψηλο υψομετρο κατι που ελειπε απο την προπονηση μου εφετος.
                Στην κορυφή του Ψηλορείτη
                http://picasaweb.google.com/nikospetros/bxjpGB#

όπως και περυσι όμως εκει που ευχαριστηθηκα τρεξιμο ήταν στα Κυθηρα όπου τα πραγματα είναι πιο γνωριμα. Εφετος μαλιστα η παρεα στο νησι ήταν όχι μονο καλοί φίλοι  αλλά παραλληλα και δρομεις . ετσι καποιες απο τις προπονησεις δεν ειχαν τη συνηθη μοναξια.
Το σιγουρο ειναι ότι οι προπονησεις στο νησι αλλα και οι πολυ όμορφες και αναζωογονητικες διακοπες παρεα με καλους φίλους με έκαναν να νιωθω ολο και καλυτερα και να ειμαι πιο αισιόδοξος για τον αγωνα στα Πυρηναια.
Πισω στη δουλεια πια και για τις επόμενες δυο εβδομαδες θα προσπαθησω να συνδυασω τη δουλεια με  το τελικο φορμαρισμα για τον αγωνα.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Νικόλα , τα Κύθηρα πραγματικά είναι ένας τόπος ηρεμίας που μου άρεσε από την πρώτη φόρα που πήγα το 2001. Από τότε έχω ξαναπάει άλλες 4 φορές. Πάντα έτρεχα στο Τσιρίγο την πρώτη φορά Αγία Πελαγία - Ποταμός την επόμενη Φριλιγιάνικα – αεροδρόμιο – Διακόφτι ως την διασταύρωση για την Μονή ….. ,την τελευταία φορά Λογοθετιάνικα – κάστρο Παλαιόχωρας ή Λογοθετιάνικα - παραλία Ληκοδήμου και επιστροφή από χωματόδρομους . Ίσως να πάω του χρόνου το Πάσχα αν έχω χρόνο.
    Εσύ από ότι έχω δει κάνεις αρκετά χιλιόμετρα εκεί . Σε τι έδαφος τρέχεις ( άσφαλτος, χωματόδρομος, μονοπάτι ) . Ίσως να δοκιμάσω την επόμενη να κάνω κάποια διαδρομή.
    Καλή ξεκούραση και ελπίζω τα καλύτερα στα Πυρηναία

    Βαγγέλης Μπάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Βαγγέλη,
    εγω τρεχω λιγο πιο βόρεια στο χωριό μου, κυρίως χωματόδρομους. η επόμενη αναρτηση θα ειναι φωτο που τραβηξα στην τελευταία προπόνηση στο νησί. ελπίζω την επόμενη φορά που θα πας να ειμαι και εγω εκει να σου δειξω τα κατατόπια μου. αφου δεν καταφερα να κατεβω Ταϋγετο για προπονηση ας βρεθούμε Κυθηρα :-)
    καλη επιτυχία και σε σενα για το UTMB. με την προπονηση που εχεις ρίξει δεν σε φοβαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή