Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Εφθασε η ώρα

Για να δουμε που βρισκόμαστε λιγοτερο απο μία εβδομάδα πριν τον αγώνα.
Επιτελους θα τρεξω σε αγωνα πάλι μετα απο αρκετο καιρό και πάλι είναι μεγάλος αγωνας.
Για τον συγκεκριμενο αγωνα δεν εχω γραψει και πολλα (μαλλον τιποτα) στο blog. Σε γενικες γραμμες μοιαζει με τον περυσινο στις Αλπεις. Ειναι μόλις 4 χιλιομετρα μικροτερος αλλα με την ίδια υψομετρική. Εχει και ενα - δυο στοιχεία που με φοβιζουν ότι μπορεί να ειναι λίγο πιο δυσκολος.
Πρωτον: οι ανηφορες περυσι στο Mont Blanc ήταν πολλες, δεκα στον αριθμό. Εφετος ειναι μονο 5. Με την ιδια υψομετρικη αυτο σημαινει ότι το αναπτυγμα τους ειναι πολυ μεγαλύτερο. Οι τεσσερις απο αυτες ειναι πανω απο 1500 μετρα υψομετρικης διαφορας, ενω περυσι μονο μια ηταν τοσο μεγαλη. Βεβαια αντιστοιχες θα ειναι και οι κατηφορες αλλα και αυτο δεν ειναι παντα θετικο. Θα δειξει. Δευτερο στοιχειο ειναι το μονοπατι που δειχνει να μην ειναι τοσο ευκολο σε μερικα σημεια της διαδρομης. Βεβαια αυτα τα σημεια δεν ειναι και τοσο εκτεταμενα τωρα που αναλύω την διαδρομη και απο πετρα ειμαστε μαλλον ειδικοι εδω στην Ελλαδα  αλλα οπωσδηποτε ενα καλοπατημενο σε σχεση με ενα πετρωδες μονοπατι μπορει να κανει διαφορα όταν τα ποδια ειναι ξεθεωμενα μετα το 100. Ο αγωνας ακόμα εχει πολυ λιγοτερο κοσμο απο ότι στις Αλπεις αλλα αυτο δεν ειναι αναγκαστικα κακό. Εξαλλου με πανω απο 500 αθλητες δεν μπορει να πει κανεις ότι ειναι και... μοναχικός αγωνας.
Απο την αλλη ειμαι ενθουσιασμενος που θα ταξιδεψω σε ένα εντελως καινουριο μερος και απο ότι βλεπω στις φωτο προκειται για ενα πολυ όμορφο μερος.


     Ωραία  διαδρομη, ωραία χωριά, ωραία φανταζομαι θα περασουμε.

Καινουρια θα ειναι και οι παρεα που θα ταξιδεψει στα Πυρηναια. για την ακριβεια η παρεα αποτελειται απο όλη την ελληνικη συμμετοχη στον αγωνα, δηλαδη εμενα τη Γιωργια τη Μητσιου και τον Βαγγέλη τον Δρόσο. Τα παιδια βεβαια τα γνωριζω απο τους αγωνες αλλα τωρα θα ταξιδεψουμε παρεα και προφανως θα εχουμε την ευκαιρια να γνωριστουμε καλυτερα, γεγονος που επισης κεντριζει το ενδιαφερον.
Ήδη με εχει πιασει η γλυκια ανυπομονησια του ταξιδιου και τις τελευταιες εβδομαδες ασχολουμε πολυ με τις λεπτομερειες του αγωνα ετσι εχει δημιουργηθεί και ο απαιτουμενος ενθουσιασμος για το εγχειρημα. Ενθουσιασμός που συνδυάζεται εσχάτως και με αρκετη αισιοδοξία. Όχι ότι πιστευω ότι θα σκίσω. Ξερω ότι περυσι είχα κανει πολύ καλύτερη προπόνηση όλη τη χρονιά και περισσότερους αγώνες, αγώνες που ειχαν λειτουργήσει καλά ως γρήγορες προπονήσεις και αυτοί. Παρόλα αυτά εχω αρχίσει να εστιαζω περισσότερο και στα θετικά που πάντα υπάρχουν. Πρώτον εφέτος ειμαι σαφώς πιο έμπειρος σε τετοιες αποστάσεις απο ότι πέρυσι. και αυτό αντανακλά και στο σωμα που γινεται πιο ανθεκτικο στην πολυωρη ταλαιπωρία. Αυτό νομιζω φανηκε και στον Αέθλιο όπου με ακόμα λιγότερη προπόνηση τα πραγματα πήγαν μάλλον αρκετα καλά μεχρι τουλαχιστον το 150ο χιλιόμετρο. Τον τελευταίο εναμιση μήνα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο την προπόνηση μου και ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει. Σιγουρα μου λείπει αρκετα  προπόνηση σε πολυ μακριες ανηφόρες (ο αγωνας στον Ολυμπο θα ηταν ιδανικη τετοια προπόνηση) αλλά ειναι αυτού του ειδους οι ελλειψεις που ελπίζω να καλυφθουν απο την επιπλέον εμπειρία  και απο την αναλογη προσαρμογη του σωματος.
Κατα τα άλλα τα πλάνα για τον αγωνα ειναι πανω κάτω τα ιδια με τα περυσινα αφου περυσι μαλλον τα περισσότερα πραγματα κύλησαν καλα (εως ιδανικά). Θελω να προσεξω μόνο λιγο περισσοτερο το φαγητο τις ημερες που προηγούνται του αγωνα γιατι περυσι διαλεξα μαλλον τις πιο ... βαριες μακαροναδες στους γαλλικους καταλόγους. Αλλαξα ακομα τσαντα, μια και εφετος το υποχρεωτικό νερο ειναι περισσότερο (1,5 λτ) αλλα όχι και χούγια. Πάλι θα χρησιμοποιησω παγουρια και δεν θα κουβαλάω μπατον. Λιγο πιο βαρυα λοιπόν η τσαντα (ασορτι με το σωμα μου) και με τις ιδιες πάνω κατω συνηθειες στη διατροφη.
Την ίδια η ωρα που η μικρη παρεα μας ετοιμαζεται για τα Πυρηναία μία πραγματική εκστρατεία ξεκιναει απο την Ελλάδα για το μεγάλο πάρτυ στις Αλπεις. 76 (ζωη να εχουνε) φίλοι και συναθλητες περνουνε μερος σε ολους τους αγωνες μαζι. Η αναπτυξη του αθλήματος στην Ελλαδα ειναι εντυπωσιακή. Αναμεσα σε αυτους ειναι πολλοι καλοι αθλητες και ειμαι απόλυτα σιγουρος ότι θα εχουμε εφετος μια παρα πολυ καλη επίδοση απο Ελληνα αθλητη στο μεγαλο αγωνα. Σιδεριδης και Τσιαντος πιστευω ότι θα πανε πολυ καλα (ο Νικόλας ειδικα πιστευω θα μας ...τρελανει) ενω και ο Μαυρίκιος εχει όλες τις προϋποθεσεις για μία καλη επίδοση. Πιστευω επισης πολυ στον φίλο τον Βαγγελη τον Μπακα που εχει κανει πολυ καλη προπόνηση εφετος,. Φυσικα υπαρχουν και αλλα πολλα μεγαλα ονόματα σε όλες τις κουρσες (Μαλιμπόρσκα, Καλοφυρης, Γκούνκο) αλλα ας μην κανω ξεχωριστη αναφορα στον καθενα  Όλα τα παιδια πάντως εχουν τις δυνατότητες να τερματισουν και ειμαι σιγουρος ότι θα δωσουν τον καλυτερο τους εαυτό. Καλο αγωνα εύχομαι στον καθενα ξεχωριστα και ... Bon courage. (θα το ακουσουν χιλιαδες φορες)

10 σχόλια:

  1. Νικόλα καλό ταξίδι και καλά να περάσεις. Να το ευχαριστηθείς .
    Όσο για τον αγώνα πιστεύω ότι σίγουρα θα τα πας καλά. Την άλλη εβδομάδα ελπίζω να τα πούμε και οι δυο ευχαριστημένοι.

    Βαγγέλης Μπάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο καλή επιτυχία και φέτος! Είμαι σίγουρος ότι θα σκίσεις! Καλή επιτυχία και στην Γεωργία και στον Βαγγέλη από όλους μας! Περιμένουμε εντυπώσεις και από τα φανταστικά Πυρηναία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστω πολυ παιδια και ελπιζω να περασετε καταπληκτικα στις Αλπεις. Χαιρετισματα σε όλους εκει και καλους αγωνες να εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση
    και με το καλό υγιής πίσω να μας περιγράψεις τις φοβερές εμπειρίες σου από τα Πυρηναία!

    Τάσος Βάρβαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την συνταγη την ξερεις,το ενα ποδι μπροστα απο το αλλο και τους φαγαμε.Καλα να περασεις.
    Ανδριτσοπουλος Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε αρχικαψούλι,το έκανες και πάλι το θαύμα σου και έστειλες και όλη τη βροχή στο Mont Blanc :)!!!Μπράβο ρε!Ακόμα Γύθειο,ανεβαίνω αύριο,μιλάμε...
    Καψούλι(το μικρό...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το '11 λες για UTMB ή μήπως να πέσει σαν ιδέα, κάνα Leadville 100 στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νικολα ξεκινησες προπονηση κιολας!
    Θα πας Ροδοπη τελικα?
    Εγω λεω να ξεκινησω απο Δευτερα αλλα θα αποφασισω τελευταια στιγμη αν θα ανεβω.

    Βαγγελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λεωνιδα δυστυχως η αλλα πλευρα του Ατλαντικου σημαινει πολλα λεφτα και αυτη τη στιγμη δεν υπαρχουν. Υπαρχει παντα το ονειρο της Reunion αλλα και κατι ωραιοι αγωνες που ειδα σε μπροσουρες στα Πυρηναια (π.χ στη Μαρτινικα)αλλα το εμποδιο ειναι παλι τα χρηματα. Οποτε το Utmb ειναι πολυ πιθανο ειδικα αν πανε ολα οπως τα εχουμε πει με την παλιοπαρεα.
    Βαγγελη ψιλοξεκινησα γιατι απο τη μια ενοιωθα μια χαρα και απο την αλλη με προδοσε το κολυμβητηριο που ειναι ακομα κλειστο. Για Ροδοπη με τρωει ακομα αλλα και εγω δεν θα αποφασισω ακομα. ειναι και αρκετα μακρια εδω που τα λεμε και το σκεφτομαι και αυτο. αν βρεθει παρεα να ανεβουμε ολοι μαζι και να μοιραστουμε αυτοκινητο και ισως καταλυμα θα ειναι ενα ακομα κινητρο. Αλλα ας δουμε πως θα πανε τα ποδια την επομενες 10 ημερες και τα υπολοιπα τα βρισκουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νίκο και Βαγγέλη,

    Για κατάλυμα στο ROUT υπάρχει νομίζω η δυνατότητα για διαμονή στα μεγάλα σπιτάκια του Δασικού χωριού που ξεκινά και τελειώνει ο αγώνας. Πάρτε ενα τηλέφωνο τον Ήλία τον Σπυριδόπουλο να δείτε λεπτομέρειες...παιδιά μακάρι να σας δώ στην Ροδόπη, αν και καλό είναι να δείτε όπως λέτε που βρίσκεστε απο άποψη καταπόνησης πρώτα. Πρώτα απ'όλα η υγεία είπαμε! Όσο για την απόσταση, και κυριως το οικονομικό, φέτος κατά την γνώμη μου θα προκύψει μεγάλη μείωση συμμετοχών (ήδη εχω υπόψιν μου κάποια πράγματα για αγώνες που είναι να γίνουν το Φθινόπωρο και δεν μιλάω για το ROUT που έτσι και αλλιώς είναι για λίγους) μιας και πολλοί δεν βγαίνουν όπως τις προηγούμενες χρονιές και οι αγώνες είναι παρά πολλοί πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή