Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ωρα για βουνο

Ηρθε η ωρα (εστω και αργα) για τον πρωτο "βουνισιο" αγωνα της χρονιας. Alpamayo trail λοιπον σε μια ιδιαιτερα δυσκολη και απαιτητικη διαδρομη στα γνωριμα μονοπατια της Παρνηθας. Περιμενω με σχετικη περιεργια να δω πως θα παω σε αυτον τον αγωνα διοτι πραγματικα δεν ξερω σε τι κατασταση ειμαι.Στη Θεσσαλονικη πηγα καλα και μετα απο μια ηρεμη εβδομαδα γυρισα σε κανονικους ρυθμους προπονησης βαζοντας ολο και περισσοτερο μονοπατια. Σε γενικες γραμμες συνεχιζω να "βγαζω" προπονητικες εβδομαδες με αρκετα χιλιομετρα αλλα σε σχεση με τις προηγουμενες χρονιες εχω κανει λιγοτερες πραγματικα μεγαλες προπονησεις και λιγοτερες υψομετρικες. Ενω λοιπον νιωθω καλα  αντιλαμβανομαι οτι στις δυσκολες αναβασεις αυτου του αγωνα. πιθανοτατα θα φανει η ελλειψη βουνου όπως και το ... βαρος το οποιο παρα την πολυ προπονηση δεν λεει να κατεβει εστω στα συνηθη καλοκαιρινα επιπεδα.
Στο μεταξυ στη μαραθωνια διαδρομη δεν τρεχουμε παρα πολλοι δρομεις αλλα βλεπω πολλους απο τους γρηγορους αθλητες και  αναμενεται ενας πολυ ωραιος αγωνας, φανταζομαι με το ωραιο κλιμα που παντα εχει ο συγκεκριμενος αγωνας. Ο καιρος θα ειναι μαλλον πιο ζεστος απο οτι θα επιθυμουσαμε αλλα  ειναι μαλλον φυσιολογικο για αυτην την περιοδο και σχεδον παντα ετσι θυμαμαι τον καιρο στο Alpamayo trail.Οπως και να εχει θα προσαρμοστουμε και οι πηγες της Παρνηθας να ειναι καλα να μας δροσιζουν.
Ως προς του αλλους αγωνες, αποφασισα (με βαρια καρδια) να μην παω Ζηρεια καθως ειναι πολυ κοντα στον κυριακατικο αγωνα  και προτιμω να κρατησω λιγο τον εαυτο μου και να μπορεσω να κανω μερικες μεγαλες προπονησεις απο αυτες που χρειαζονται για τις Αλπεις. Σε αγωνα ξερω οτι ειναι απιθανο να κρατηθω σε προπονητικο ρυθμο οποτε δυστυχως Ζηρεια στην επομενη ευκαιρια.

3 σχόλια:

  1. Ελα...ξερω οτι εισαι παλικαρι και θα τα πας μια χαρα, καλον αγωνα και κατι καλο θα κανεις.
    Θα τα ξαναπουμε ...και μην στενοχωριεσαι για την Ζηρεια θα.... περασεις καλα!

    Βαγγελης Μπακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε να γυρίσεις εκεί που ανήκεις! Θα τα πούμε την Κυριακή Νίκο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκο μπράβο για τον αγώνα σου ... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή