Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο Φλεβαρης και αν φλεβισει.

Αυτο σκεφτομουνα την Παρασκευη στον Υμηητο καθως ειχα καθαρα την αισθηση οτι δεν ετρεχα μια ηλιολουστη χειμωνιατικη μερα αλλα μια δροσερη ανοιξιατικη. Η φυση εχει αρχισει ανεπαισθητα αλλα χαρακτηριστικα να αναδυει   τις γνωστες ανοιξιατικες μυρωδιες της, τα μπουμπουκια στις αμυγδαλιες εχουν σκασει, ως και γυρη ειδα να τιναζεται στο ελαφρυ αερακι.
Η φυση λοιπον αρχιζει να μπαινει στην ωραιότερη (και πιο "ξεσηκωτικη") φαση της και οπως καθε τετοια εποχη τα τελευταια χρονια η προπονηση εχει αρχισει να εντεινεται. Απο αυτην την αποψη η αρχη της χρονιας ηταν για εμενα πολυ καλη, η καλυτερη τα τελευταια χρονια. Ο Ιανουαριος βγηκε με τα περισσοτερα χιλιομετρα για αντιστοιχο μηνα απο τοτε που κραταω αρχειο και το ιδιο φαινεται να κυλαει και ο Φεβρουαριο και ολα αυτα λογω της απουσιας τραυματισμων, σοβαρων τουλαχιστον. Οπως καθε χρονο τετοια εποχη ειναι η ωρα να γκρινιαξω και για τα κλασικα "χειμωνιατικα κιλα" που εχω φορτωθει παλι και παρα τα πολλα φετινα χιλιομετρα δυσκολευομαι να ...αποχωριστω. Ειναι φανερο οτι οσο μεγαλωνω η διαδικασια να χασω αυτα τα κιλα γινεται και δυσκολοτερη αλλα αρνουμαι, ακομα, να μπω σε διαδικασια συνεχους ελεγχου του βαρους. Την απολαυση του φαγητου και του κρασιου δεν σκοπευω να την χασω οποτε μαλλον χρειαζεται...ακομα περισσοτερη προπονηση :-)
Τελος ειναι μαλλον καλυτερα να μην γραφω πια για τα σχεδια της χρονιας καθως εφετος αλλα γραφω στο ενα ποστ και αλλα κανω αμεσως μετα. Καπως ετσι "βρεθηκα" στη λιστα και για το φετινο Olympus Marathon. Μετα απο τρεις συνεχομενες χρονιες εχασα τον περσινο αγωνα αλλα εφετος παροτι ειχα πει οτι παλι δεν θα παω δεν καταφερα να αντισταθω. (ναι εγω μιλαω για οικονομια αγαπη μου αλλα τι να στοιχισει ενα ταξιδακι;)  Μαζευονται ετσι 3 ορεινοι μαραθωνιοι σε εναμιση μηνα αλλα φανταζομαι (και ελπιζω) ότι θα ειναι ενταξει.

8 σχόλια:

  1. ειναι να μην πεις κατι .... ακου αν φλεβισει μας ταραξε στην βροχη!Τι γκαντεμια και εχουμε και 100αρι στην βροχη .... μπρρρ...
    Σε εχω χασει τελευταια... εισαι καλα?
    Αυριο ανεβαινω ελπιζω να τα πουμε αν ολα πανε καλα.
    Βαγγελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα ειμαι αλλα λιγο με τις βροχες βρηκα ...ευκαιρια και τεμπελιασα λιγο:-). την Τριτη ειχα παει για διαλλειματικη αλλα ψιλοβαριομουνα (οπως παντα στο γηπεδο)και με το που αρχισε να βρεχει λεω δεν παω στο αυτοκινητο να παρω το αντιανεμικο, ε αυτο ηταν μπηκα μεσα και εφυγα :-)
    ασθενη βροχη για το Σαββατο αλλα μπορει και να τη γλιτωσετε
    θα τα πουμεή αυριο ή στον αγωνα θα περασω σιγουρα να σας δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελααα! τα εσπασες σημερα και μεγαλο και γρηγορο και υψομετρικη!
    Εγω δοκιμασα λιγο βουνο αλλα ακομα ποναει το ποδι και το φυλαω.Παντος σημερα βρηκα καποιο νεο μονοπατι και αυτο μετριαζει την απογοητευση.
    Βαγγελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα τα πηγα ειναι η αληθεια και ενοιωθα και καλα. ευκολο τερεν βεβαια (ασφαλτος και χωματοδρομοι). η υψομετρικη με ξαφνιασε και εμενα, μαλον μικροτερη την περιμενα.
    να το προσεξεις καλα αυτο το ποδι γιατι αρχιζει η αγωνιστικη περιοδος σιγα-σιγα
    δεν δηλωσαμε στον Ταϋγετο οπως βλεπεις. γλιτωσαμε τουλαχιστον την ...παντοφλα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ερθετε ομως κατω?
    Αν τελικα κατεβητε να μου το πεις να λαβω τα μετρα μου....ε! να ερθω προς τα κει.

    Βαγγελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα κατεβουμε σιγουρα Βαγγελη απο Παρασκευη.
    κανονισε εκδρομουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Νίκο, τι κάνεις όλα καλά;
    Έτοιμος για το μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη; Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευχαριστω πολυ Βασιλη. καλα ειμαι, λιγο βαρυς (οπως καταλαβες δεν ειμαι λιτοδιαιτος σαν και εσενα :-))αλλα γενικα σε μαλλον καλη κατασταση.
    καλες προπονησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή