Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Στην εποχή του σιδηρου

αρχισαν λοιπόν να ανεβαινουν τα χιλιομετρα της προπόνησης μόνο που υπαρχει ενα μικρό ... τεχνικό πρόβλημα. εδω και καιρό ενοιωθα μία αδυναμία και συχνά νοιώθω σαν να μην εχω αρκετο οξυγόνο μετα απο ένα σημειο στην προπόνηση. καποιο φίλοι με ρωταγαν αν εχω κανει εξετασεις αίματος για τα επίπεδα του σιδηρου ενώ παράλληλα διαβαζα τελευταία καποια αρθρα για το ίδιο θεμα αλλα αδικαιολόγητα το αμέλησα. Μέχρι που πηγα να δωσω αίμα και για πρωτη φορα ο αιματοκρίτης μου ηταν στο όριο. θορυβήθηκα λίγο, όπως και απο το επόμενο long run στο οποίο πραγματικα σερνόμουνα (μαλλον δεν επρεπε να το κανω τοσο κοντα στην αιμοδοσία). Δευτερα πρωί ημουν στο εργαστηριο για εξετασεις και οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν: σίδηρος κάτω απο το οριο και φερετίνες ακριβως στο οριο. Μπήκα λοιπόν στην εποχή του ...σιδηρου ή αλλοιως ζωντας με το χαπι. συμπάσχω με τη γαρδενια μου που απο ελλειψη σιδηρου κιτρινισε.
αρχισα λοιπόν να γίνομαι ειδικός στο τι να τρωω και τι να συνδυαζω με τί.  βεβαια ξερω οτι πολλοι άνθρωποι εχουν συνηθισει να τρεχουν με τετοια προβληματα, ακόμα και στο επίπεδο της ανεμίας. μεχρι τωρα δεν ειχα συνειδητοποιήσει ποσο δυσκολο ειναι αυτό που κάνουν. εμενα πάντως μου κακοφαίνεται.
προσπαθω πάντως να μη με πάρει πολυ απο κατω και συνεχιζω την προπόνηση κανονικά. εξάλλου τα νουμερα δεν ειναι και τραγικα οπότε ελπίζω σε συντομη βελτίωση. ελπίζω μάλιστα αρκετα συντομη  γιατι οι αγωνες πλησιάζουν.

3 σχόλια:

  1. Νικολα παντα ειχα σχετικα χαμηλο αιματοκριτη στα χαμηλα ορια των ανδρων αλλα δεν με προβληματισε ιδιαιτερα το σιδερο προσεξε και κυριος την φεριτινη.Απλα καθε μερα το χαπι σου και σιγα σιγα θα ανεβει.
    τωρα που το σκευτομαι εχω να κανω εξετασεις ... δεν θυμαμαι.

    Βαγγελης Μπακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Mizuno πως τα βρηκες για πες μου γιατι με ενδιαφερει τα νεα wave Acsend 4 μου βγηκαν καπως αλαφρα και δεν ξερω αν με βγαλουν ολο τον αγωνα . Μαλλον θα τα βαλω στο μεσο του αγωνα εψαχνα στο Internet για τα Carbakan και δεν εβρισκα στο νουμερο μου.

    Βαγγελης Μπακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλει προσοχή Δημήτρη όλοι λίγο πολύ περάσαμε ανάλογα περιστατικά,θέλω να σου ευχηθώ καλή επιτυχία στα Πυρηναία,φαίνεται καλος αγώνας,θα περιμένουμε εντυπώσεις σου στο a-z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή